Trimma Formen

Trimma det som träningen inte kan

cellulites skin_483348649

Det finns flera områden där träningen inte ger full eller ingen effekt. En del problem går inte att lösa med bra diet och träning, även om sajter på nätet skulle vilja få dig att tro annorlunda. 

Din byst

Visst, går du upp eller ned mycket i vikt kommer storleken på din byst att förändras. Men formen på bysten är din, oavsett storlek. Och du kan inte punktförbränna så du behåller en stor byst medan du går ned mycket i vikt. Går du ned extremt mycket, över 50 kilo, kan dina bröst tappa allt fett och i princip bli tomma ”påsar” på bröstkorgen.

Det enda som kan korrigera de här typerna av problem är kirurgi. Med en bröstförstoring få du formen du vill ha och storleken som passar din nya kropp. Dagens implantat läggs bakom bröstmuskeln, då är den inget hinder för mammografi eller när du behöver amma ditt barn.

Mage

Din hud har en helt fantastisk förmåga att kunna dra ihop sig men ibland kan det vara svårt att bli av med den där överskottshuden på magen. Det blir svårare ju äldre vi blir och har man förlorat mycket i vikt eller gått ner efter en graviditet så kan det vara jobbigt för självkänslan att ha en massa överskottshud kvar. Det är inte bara psykiska problem som kan hjälpas av en bukplastik utan även fysiska bitar. Det kan bildas eksem i hudvecken som uppstått eller faktiskt vara en av anledningarna till ryggproblem då bukmuskulaturen glidit isär på grund av graviditeten och sedan återtar de inte sin ursprungliga position. Detta medför då att midjan försvinner och magen istället buktar framåt vilket ger sämre kroppshållning och detta leder sedan vidare till ryggproblem. Även tarmfunktionerna kan försämras när bukmusklerna blivit slappa vilket kan medföra exempelvis förstoppning.

Celluliter

De här envisa små groparna i huden. Är du stor har du fler, men det betyder inte att de försvinner bara för att du går ned i vikt eller styrketränar mer. Celluliter drabbar mest kvinnor och syns på rumpa och lår, även om de kan dyka upp på andra platser också.

Fastare kropp gömmer celluliterna bättre men tar inte bort dem. Det finns inga belägg eller studier som bevisat att någon kräm förhindrar uppkomsten eller minskar storleken på celluliter. Tyvärr är celluliter ärftligt.

Om du känner dig vältränad men har fortfarande celluliter kan vi bara säga att det enda som fungerar är att få fastare hud. Och om du är rökare är det hög tid att sluta, rökning försämrar blodcirkulationen och skadar bildandet av kollagen. Detta kan medföra tydligare och fler celluliter.