Trimma Formen

Basket som motionssport

basketspelare_429546778

Basket som en sport är ju inte lika stor i Sverige som i till exempel USA. Men det är fortfarande många som spelar basket här, än om det mer är för motions skull eller bara för roligt. Här tipsar vi om hur man kommer igång med just detta.

Basket fungerar bra som motion och kan vara en ganska explosiv sport. Spelar man bara för att ha roligt och som motion behöver man ju inte vara lika strikt med reglerna, men i slutändan beror ju detta även på hur seriöst alla tar det. Vill man verkligen gräva ned sig i reglerna och spela rätt kan man läsa på sig på Svenska Baskelbollförbundet. Enligt standardbasket spelar man fem spelare på samma lag, plus eventuella avbytare. Kan man då få ihop nio andra som gärna spelar lite basket har man ju löst praktiskt taget alla problem.

När det kommer till kläderna behöver man egentligen inget speciellt. Se helt enkelt till att vara bekväm i kläderna så bör allt fungera fint. Skorna kan dock vara en annan sak. Seriösa basketspelare använder basketskor och medan dessa gör ett utmärk jobb på planen är det inget som egentligen krävs för att spela med sina vänner. Många föredrar dock högre sneakers då dessa stabiliserar fotleden bättre när man startar och stannar ofta medan man spelar. Butiker som Sportamore har många bra exempel på denna typ av sko man kan titta på.

Allt man behöver därefter är en boll och en plats att spela på. Ett tips är att titta på allehanda träningslokaler om det finns planer man kan hyra eller bara boka in tid på. Sedan är det bara att köra på!